Yalova Üniversitesi    yalovamyo@yalova.edu.tr 0226 815 56 00

Denzicilik ve Kabotaj Bayramı'nın 93. yıldönümü coşkuyla kutlandı!

1 Temmuz 1926'da Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin yalnızca Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemiler tarafından yapılmasını düzenleyen Kabotaj Kanununun yürürlüğe girmesi ülkemizde her yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 93. Yıldönümü kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Yalova’da,  Yalova Liman Başkanlığı tarafından hazırlanan yoğun bir program ile gün boyu tam bir şenlik havasında gerçekleştirildi.  Cumhuriyet Meydanı’ nda gerçekleştirilen törene Yalova Meslek Yüksekokulu müdürümüz Prof. Dr. Fikret Yüksel, Ulaştırma Hizmetleri bölüm hocalarımızdan Duygu Yıldırım Pekşen, Hakan Kahramaner ve günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla törene katkı sağlayan Aslı Özyılmaz katılmıştır. Konuşmaların ardından Yalova Kartal iskelesinden hareket eden tekneyle denize çelenk bırakma töreni gerçekleştirilmiş ve seyir esnasında Hakan Kahramaner hocamız tarafından can kurtarma ekipmanlarının kifayetli kullanımının halkımıza tanıtımını amaçlayan bir gösteri düzenlenmiştir. Kutlamaların son aşamasında Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Suat Cebeci’nin katılımı ile gerçekleşen resepsiyon yemeğinde Yalova Liman Başkanlığı tarafından Yalova Meslek Yüksekokulu’ nun desteği için takdim edilen plaket Prof Dr. Fikret Yüksel adına Dr. Öğr.Üyesi Duygu Yıldırım Pekşen tarafından kabul edilmiştir.